De Hoogsensitieve Werknemer – boek

boekomslag

Hoogsensitiviteit is een eigenschap die voorkomt bij 1 op de 5 mensen. Een hoogsensitief persoon is gevoeliger voor zintuiglijke prikkels en verwerkt informatie op een meer diepgaande manier.

Hoogsensitieve personen zijn een aanwinst voor elke organisatie. Door hun eigenschap beschikken ze over een sterk empathisch vermogen. Ze denken makkelijk buiten de kaders en ze zien snel kansen en knelpunten. Maar ze kunnen óók sneller overprikkeld raken in de hectiek op de werkvloer. En dat leidt weer tot stress, verlies van productiviteit en verzuim.

Elke organisatie kan vandaag nog maatregelen nemen. Het boek De Hoogsensitieve Werknemer toont op nuchtere en praktische wijze wat organisaties kunnen doen om deze medewerkers optimaal in te zetten.

Koop het hier!
Simpel te bestellen bij bol.com

Lezers over De Hoogsensitieve Werknemer:

De Hoogsensitieve Werknemer biedt een aantal zinnige stappen die organisaties eenvoudig kunnen zetten om het rendement van hun hoogsensitieve medewerkers te verhogen.”

– Esther Backbier

“Het boek is een absolute aanrader! Een heldere uiteenzetting met concrete voorbeelden onderbouwd door theorie. De theorie overheerst niet, maar maakt het inzichtelijk en is daarom m.i. voor een breed publiek toegankelijk.”

– Marlou Wigman

“De auteur heeft een prettige leesbaar boek geschreven met nuttige informatie en tips voor zowel hoogsensitieve werknemers (HSW) zelf als belangstellende leidinggevenden, HR-adviseurs en Arbo medewerkers.”

– Gemma Geertshuis

“Ik ben heel blij met de komst van dit boek. Het geeft hoogsensitieve mensen heel praktische tips wat je ook zelf kunt doen om minder last en meer profijt op je werk te hebben van deze an sich prachtige eigenschap. Als coach voor hoogbegaafde volwassenen begeleid ik velen van hen ook in het beter omgaan met hun hoogsensitiviteit. Misschien raar, maar wat ik ook erg fijn vind, is dat het door een man geschreven is. Bijna alles in de wereld van hoogsensitiviteit is door vrouwen geschreven en wordt naar mijn mening vaak te ‘zweverig’. Dit boek is dat niet. Pieter beschrijft in heldere taal de wetenschappelijke onderbouwing van hoogsensitiviteit en spoort werkgevers aan hun hoogsensitieve werknemers in hun kracht te zetten en optimaal gebruik te maken van hun specifieke talenten.”

– Rianne van de Ven

Duidelijk boek voor werkgevers & werknemers. Een helder boek met veel handvatten voor werkgevers hoe zij de kwaliteiten van hoogsensitieve medewerkers kunnen stimuleren. Voor hoogsensitieve medewerkers geeft het boek voldoende onderbouwde argumenten om het gesprek met zijn of haar werkgever aan te gaan over wat hij of zij nodig heeft om optimaal te functioneren. Daarbij bevat het boek een heldere en met onderzoek onderbouwde uiteenzetting over de gevolgen van kantoortuinen. Een praktisch boek dat ik veel aan mijn clienten en werkgevers aanraad.

– Saskia Klaaysen

“Het werd de hoogste tijd om vooral ook de toegevoegde waarde van hoogsensitieve mensen, c.q. werknemers, te benadrukken. Wat een waardeverlies als een bedrijf dat niet doet. Wat een verlies als de hoog sensitieve werknemer het niet volhoud in het bedrijf omdat deze kwaliteit niet word herkend en ook niet wat nodig is om te kunnen floreren. Dit boek geeft op zakelijke wijze inzicht in zowel de kwaliteiten als de benodigdheden. Omdat hoogsensitieve werknemers vaak worstelen met teveel prikkels en informatie, gaat het boek toch vooral ook over het oplossen daarvan door de werkgever en wat strategiën voor de individuele werknemer. Overigens gedijen ook andere werknemers daar beter bij. Persoonlijk had ik nog wel iets meer uitwerking van die waardevolle kwaliteiten gezien, zodat het allemaal weer in balans is. Dat verdienen zowel organisatie als werknemer. Relevant voor iedereen die zich met mensen en werk bezig houdt.

– Eloise

“Heel fijn dat er een boek is die de hoogsensitieve werknemer en zijn werkgever/leidinggevende/hr-professional helpt om de werkplek beter af te stemmen op de hoogsensitieve eigenschap. Dit is een goed leesbaar praktisch boekje. Als hoogsensitieve medewerker en coach/counsellor van hoogsensitieven herken ik veel van de informatie in het boek.”

– Maria Schreuders

“Een helder, inzichtelijk en praktisch boekje, prettig leesbaar geschreven en goed onderbouwd. Zeker aan te raden voor zowel werkgever als werknemer en andere beroepsmatig geïnteresseerden in het onderwerp hoogsensitiviteit. Eindelijk passen bij mij de puzzelstukjes in elkaar door de herkenbaarheid en de inzichten die ik mede dankzij dit boekje heb gekregen.”

– DHeld

“Alhoewel De Hoogsensitieve Werknemer voor managers en HR-adviseurs bedoeld is, is het wat mij betreft voor iedere (potentiële) hoogsensitieve werknemer een MUST HAVE, aangezien in dit boek heel duidelijk omschreven wordt waar hoogsensitieve personen mee te maken kunnen krijgen tijdens het verrichten van hun werkzaamheden indien er geen rekening gehouden wordt met hun hoogsensitiviteit.”

– Donjana

Koop het hier!
Simpel te bestellen bij bol.com
Blogs over HSP & werk