De Hoogsensitieve Werknemer in tijdschrift Arbo

arboMijn boek De Hoogsensitieve Werknemer stond onlangs in Arbo, het vakblad voor arbodiensten. En dat is goed nieuws!

Samen met managers en hr-professionals bepalen arbodiensten namelijk voor een groot deel de omstandigheden waarin iemand werkt.

Een hoogsensitieve werknemer is extra ontvankelijk voor z’n omgeving en daardoor is hij als geen ander gebaat bij gezonde en prettige arbeidsomstandigheden.

Dat is goed voor de werknemer, maar meer nog voor de werkgever. Het blijkt namelijk dat hoogsensitieve werknemers in een geschikte werkomgeving vaak beter functioneren dan niet-hoogsensitieve werknemers.

Maar op dit moment gaat het nogal eens mis. Mede doordat bedrijfsartsen en verzuimconsulenten nog zo weinig weten over de effecten van hoogsensitiviteit op het werk, treffen werkgevers niet de juiste maatregelen op de werkvloer.

Ik hoop dan ook dat vele arboprofessionals De Hoogsensitieve Werknemer gaan lezen!

Pieter Offermans (1982) is auteur, blogger en hoogsensitief werknemer. Hij voltooide een letterenstudie aan de Radboud Universiteit en heeft sindsdien in diverse organisaties gewerkt. In zijn boek De Hoogsensitieve Werknemer laat hij op een nuchtere en praktische manier zien hoe organisaties hun hoogsensitieve medewerkers optimaal kunnen inzetten.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone